Problemer med grund- eller regnvand?

Få hjælp til dit omfangsdræn
– ring 2980 2970 vi har døgnvagt!

Ring til os

+ 45 29 80 29 70

Skriv til os

Casper@oelands.dk

Find os

Godthåbsvej 66, Baghuset, Frederiksberg

Omfangsdræn – en effektiv måde at lede vandet det rigtige sted hen

Har du problemer med regnvand, der samler sig de forkerte steder eller ikke bliver ledt godt nok væk fra din bolig? I så fald har du brug for et omfangsdræn. Det er en effektive måde, der sikrer, at vandet bliver ledt væk fra dit hus, således det ikke gør skade.

Vil du have ledt vandet det rigtige sted hen? Lad os hjælpe dig med et omfangsdræn. Du kan kontakte os allerede i dag her.

Hvad er et omfangsdræn?

Et omfangsdræn kan sammenlignes med en tagrende, der i stedet er gravet ned under jorden. Det er et system af rør, der sikrer, at vand bliver ledt væk fra din bolig, således det ikke gør unødig skade. Det kan for eksempel være for at beskytte fundamentet mod nedsivende regnvand, grundvand, vand fra en utæt kloak og lignende.

Omfangsdrænet består af flere rør, der bliver gravet ned omkring din bolig. Disse rør sikrer, at vandet bliver ledt videre til kloakken, således det ikke samler sig ét sted. Et omfangsdræn består typisk også af ekstra beskyttelse af både rør og fundament.

Bliver vandet ikke ledt de rigtige steder hen? Det kan have store konsekvenser

Hvis der er store mængder regnvand eller grundvand, der samler sig omkring fundamentet på din bolig, kan det have store konsekvenser. Vandet vil danne fugt i fundamentet, som kan skabe store skader.

Når der kommer fugt i fundamentet eller soklen, kan det udvikle sig til råd og svamp, som bevæger sig ind i boligen. Det kan med tiden skabe et dårligt indeklima, der kan gøre flere rum eller en hel bolig ubeboelig.

Bliver din bolig udsat for for meget fugt i fundamentet, kan det derfor have store konsekvenser, der kan indebære en stor omkostning at få udbedret.

Forebyggelse er den bedste og billigste løsning

Vil du undgå, at det når så vidt, er forebyggelse altafgørende. Det er her, et omfangsdræn kommer ind i billedet som en optimal løsning. Det er langt billigere at få foretaget nedgravning af omfangsdræn sammenlignet med omkostningerne, når skaden er sket, og du er nødt til at foretage en større udbedring.

Ved at forebygge sparer du også dig selv for en masse besvær. Det kan være yderst omfangsrigt at skulle udbedre fugtskader. Der er derfor flere ressourcer, du kan spare, når du får nedgravet et dræn så hurtigt som muligt, når der er risiko for fugt i kælder eller fundament.

Hos Bolius beskriver de også hvad et omfangsdræn kan hjælpe med.

Når du skal have foretaget nedgravning af dræn, vil du i mange tilfælde ende med et omfangsdræn omkring huset. Vandet skal nemlig ledes væk fra dit hus.

Skal du have et dræn omkring huset, er det noget, vi kan hjælpe med. Vi har en masse erfaring på området, der sikrer dig et holdbart resultat. Vi sørger blandt andet for at grave helt ned til fundamentet, hvorefter vi sørger for fugtbeskyttelse af fundamentet.

Vores erfaring og ekspertise sikrer, at fundamentet og konstruktionen bliver holdt ubeskadiget, selvom vi udfører arbejde tæt på konstruktionen.

Selvom det typisk vil være et dræn omkring huset, der er behov for, er der i nogle tilfælde også brug for et omfangsdræn andre steder. Det kan være tilfældet, hvis du har problemer med vand, der samler sig et bestemt sted, hvor det ikke er hensigtsmæssigt. Det kan blandt andet være omkring et skur, garagen eller lignende.

Vi hjælper derfor også med nedgravning af dræn i haven og andre steder, hvor der er behov for det. Vores erfaring på området gør, at vi kan give dig den nødvendige rådgivning til, hvor det er mest hensigtsmæssigt for dig at få foretaget nedgravning af dræn.

Er du i tvivl, om du har brug for et omfangsdræn, er der flere tegn, du selv kan holde øje med. Overordnet er det fugt, du skal se og mærke efter. Det kan være fugt på fundamentet, soklen og ydervæggene.

Finder du tegn på fugt flere steder, er det en fordel at kontakte en fagperson, der kan foretage en forundersøgelse. Vi kan ved hjælp af en forundersøgelse lokalisere problemet, der skaber fugten i kælderen, fundamentet eller et tredje sted. Derfra kan vi vurdere, om et omfangsdræn omkring huset kan løse problemet.

Har du en kælder, skal du være ekstra opmærksom på fugt. Ved øget fugt kan et omfangsdræn til kælderen være nødvendigt. Det sikrer dig, at vandet bliver ledt væk fra fundamentet, således sandsynligheden for fugt i kælderen minimeres.

Et omfangsdræn til kælder kan derfor være det, der sikrer, at du får en kælder med et behageligt indeklima. Du kan med fordel kombinere det med en pumpebrønd, således du slipper for spildevand, der kan komme op igennem toilet og afløb i kælderen ved kraftige regnskyl og skybrud.

Prisen på et omfangsdræn afhænger af, hvor omfattende problemet med vand er. For nogle er der behov for dræn omkring hele huset. For andre kan de nøjes med en etablering, der er mindre omfattende.

Derudover afhænger prisen på omfangsdræn af jordforholdene det pågældende sted, der skal etableres dræn. Prisen afhænger derfor af flere faktorer.

Når du benytter os, har du selvfølgelig mulighed for at få et uforpligtende tilbud med en konkret pris på omfangsdræn.

Når du skal have lavet et omfangsdræn, skal der en autoriseret kloakmester til. Der er nemlig flere regler på området, som skal overholdes.

Hos Ølands Kloakmester er vi autoriserede og har en masse erfaring med etablering af dræn. Vi sørger derfor for et resultat af høj kvalitet, der sikrer dig, at vandet bliver ledt væk fra din bolig eller andre udsatte områder.

Skal du have etableret et omfangsdræn? Tag fat i os via kontaktformularen her på siden, så vender vi tilbage hurtigst muligt. Du er også velkommen til at ringe direkte til os på 29 80 29 70 eller skrive til casper@oelands.dk.