Specialister i bekæmpelse af skimmel

Ring på 2980 2970 vi har døgnvagt!
Vi bekæmper din skimmel.

Ring til os

+ 45 29 80 29 70

Skriv til os

Casper@oelands.dk

Find os

Godthåbsvej 66, Baghuset, Frederiksberg

Skimmelsvamp

Hvad er skimmel?

Skimmelsvamp er svampe, som udsender sporer til luften. De lever af organiske materialer, såsom maling, lim, tapet, træværk og kork. De trives i høj fugtighed og udskiller stoffer i luften under vækst, hvor giften stammer fra, disse stoffer kaldes mykotoksiner. Udover mykotoksiner, frigiver skimmelsvamp også andre stoffer, som kan påvirke menneskers helbred negativt, det er mikropartikler/allergener, glukaner og stoffer, som giver muglugt. Både levende og døde dele af svampene løsrives, hvirvles op i luften, herved kan det påvirke vores helbredstilstand, når vi indånder det.

Hvordan opdager du, om der er skimmelsvamp i din bolig?

Skimmelsvamp kan vise sig på forskellige måder. Det kan enten være sorte pletter, skjolder, små pelsede områder med en af følgende farver: sort, hvid, grå, grøn eller lyserød. Men man kan ikke altid se det med det blotte øje, hvis skimmelsvampen er skjult i lukkede konstruktioner. I dette tilfælde vil det ofte lugte muggent eller jordslået i boligen. Hvis du har helbredsproblemer og du ved, at din bolig er meget fugtig, kan det være meget godt at få undersøgt, om der er skimmelsvamp. De steder, hvor skimmelsvamp har gode vækstmuligheder, er for eksempel på badeværelser, omkring vinduer, i køkkener, men også på vægge, som bliver tilført fugt udefra, hvis vand ikke føres væk fra huset. Skimmelsvamp kan ligeledes opstå efter en vandskade i egen bolig eller en nabos bolig, hvis I har vægge, lufte, gulve, som støder op mod hinanden.

Du kan eventuelt bruge et hygrometer til at konstatere niveauet af fugtighed i din bolig.

Hvad gør du, hvis du har skimmelsvamp i din bolig?

Hvis du har skimmel i din bolig, er det meget vigtigt at fjerne det. Ikke alle får helbredskomplikationer, men uanset hvad er det usundt at leve i og på sigt risikerer du at få et dårligere helbred.

Hvis du har skimmelsvamp i mindre grad og på mindre områder, kan du selv fjerne det ved at skrubbe med vand og sæbe og tørre området bagefter. For at undgå, at det opstår igen, kan du gøre følgende til en fast rutine:

 • Tør ikke tøj indendørs
 • Læg låg på gryder, når du laver mad, og brug emhætte eller luft ud imens eller efterfølgende.
 • Sørg for at udsugningen på dit badeværelse virker og er ren, fjern vand fra gulve og vægge efter dit bad og luft ud efterfølgende.
 • Tør kondensvand af vinduer
 • Luft ud med gennemtræk et par gange om dagen, ca. 10 minutter ad gangen.
 • Hold en konstant og jævn temperatur i hele boligen på omkring 20 grader, ingen uopvarmede rum.
 • Sæt ikke møbler helt tæt op ad kolde ydervægge.
 • Hold friskluftventiler i vinduesrammer åbne.
 • Hold din bolig ren, støv af og støvsug. Skimmelsvamp gror i støv.

Hvis din bolig derimod er meget plaget af skimmelsvamp, bliver du nødt til at tilkalde professionel hjælp for at komme skimmelsvampen til livs. Her kommer vi ind i billedet, vi er specialister i at fjerne skimmelsvampen og gøre din bolig sund. Vi kan både finde frem til skimmelen, finde årsagen, måle omfanget og herefter fjerne både svampen og årsagen. Derefter kræver det kun af dig, at du følger ovenstående forslag for at bevare din bolig sund, tør og fri for skimmelsvamp.

 

Hvordan påvirkes beboere af skimmelsvamp?

Skimmel kan give beboerne følgende symptomer:

 • Irritation af øjne, næse og luftveje
 • Snue
 • Hovedpine
 • Træthed
 • Svimmelhed
 • Koncentrationsbesvær
Se mere hos Bolius her.

Kontakt os i dag og få et uforpligtende tilbud på miljøsanering. 

Vi tilbyder skimmel behandling på størstedelen af Sjælland

Hos Ølands Kloakmester tilbyder vi PCB behandling uanset omfanget af opgaven.

Kan du ikke se din by på by-listen nedenfor? Så tøv ikke med at kontakte os. Vi kører til det meste af Sjælland.