Specialister i Asbest

Ring på 2980 2970 vi har døgnvagt! Få hjælp til din Asbest.

Ring til os

+ 45 29 80 29 70

Skriv til os

Casper@oelands.dk

Find os

Godthåbsvej 66, Baghuset, Frederiksberg

Asbest

Hvad er asbest?

Det er en gruppe mineraler, der findes i jorden forskellige steder i verden. De blev anvendt i mange byggematerialer før 1990 på grund af deres egenskaber. De er både bøjelige og stærke, de kan modstå varme, kulde, slid og sol.

Derfor blev det også anvendt til brandsikring og isolering, heriblandt rørisolering i ældre fyrrum.

Asbestfibre er ultratynde, hvilket medfører, at de kan trænge ned i de dybeste dele af lungerne. De fineste asbestfibre kan endda trænge ind i blodbanerne og sprede sig til andre dele af kroppen. Deres styrke betyder, at det er umuligt for kroppen at nedbryde asbesten. Når asbesten først er kommet ind i kroppen, kommer den aldrig ud igen.

Læs mere om asbest her. 

Hvordan opdager du, om der er asbest i din bolig?

Hvis din bolig er opført eller renoveret før 1990 kan du næsten være sikker på, at mange af byggematerialerne indeholder asbest. En af de meget udbredte byggematerialer, som indeholder asbest før 1988, er eternittage.

De har en estimeret levetid på 40-60 år, hvilket betyder at mange eternittage skal fjernes de kommende år. Ved brud, opløsning, nedrivning eller udskiftning af byggematerialerne bliver du udsat for sundhedsfare, hvis du ikke er meget forsigtig.

Derfor anbefaler vi professionel håndtering i forbindelse med miljøsanering. Det er også forbudt for private at foretage indvendig asbestrenovering, ligesom bøderne for ukorrekt nedtagning og bortskaffelse af asbest, kan være ganske høje.

Hvis du ønsker at få undersøgt, om du har asbest i din bolig, samarbejder vi med firmaer som laver asbestanalyser.

Hvad gør du, hvis du har asbest i din bolig?

Så længe materialer indeholdende asbest er intakte og ubeskadigede, udgør de ingen sundhedsrisiko. Problemet opstår, hvis de får en skade, hvilket ofte sker i forbindelse med en vandskade eller under renovering.

Det er her, at det er utrolig vigtigt at modtage hjælp fra håndværkere, som er specialiserede inden for miljøsanering, det er både lettest og mest forsvarligt for at undgå sundhedsskadelige konsekvenser for dig og din familie og for at passe på miljøet. Det er altid nødvendigt at udskifte beskadigede materialer, som indeholder asbest.

Derfor hvis du står foran nedrivning af byggematerialer, der indeholder asbest, så kontakt os. Herved fritages du for mange bekymringer og sundhedsskadelige virkninger. Vi foretager alle de nødvendige skridt og overholder alle lovkrav, så du igen kan føle dig godt tilpas i en sund bolig.

Hvordan påvirkes beboere af asbest?

Asbest kan medføre lungekræft, lungehindekræft, kræft i mave- og tarmsystemet og i struben. Lungekræft kan være 10-30 år om at udvikle sig, fra man var udsat for påvirkningen. Lungehindekræft kan være 25-30 år om at udvikle sig.

Asbest kan også medføre asbestose, som er en kronisk irritation af lungevævet. Der udvikles en betændelsesreaktion og arvæv i lungerne, derfor kan ilten ikke transporteres ordentligt fra luften til blodet, herved opstår vejrtrækningsproblemer.

Vi tilbyder PCB behandling på størstedelen af Sjælland

Hos Ølands Kloakmester tilbyder vi PCB behandling uanset omfanget af opgaven.

Kan du ikke se din by på by-listen nedenfor? Så tøv ikke med at kontakte os. Vi kører til det meste af Sjælland.