Brug for hjælp til din brønd?

Ring 2980 2970 vi har døgnvagt!

Forskellen på brønde

Sandfangsbrønd
En sandfangsbrønd er også kendt som en nedløbsbrønd eller tagbrønd. Regnvand fra tag, og overflader har så mulighed for at løbe ned i sandfangsbrønden, hvor det samles og udskiller skidt og snavs ved hjælp af en vandlås. Herefter løber vandet enten på kloaknettet eller en faskine, som er gravet ned i haven, eller på en større plads.

En sandfangsbrønd skal renses for skidt og snavs 1-2 gange om året, det er noget man kan få et kloakfirma til, men det er også enkelt at gøre selv, såfremt man har værktøjet til det. Der skal bruges en kloakrenser, som kan skaffes i det fleste byggemarkeder.

Spulebrønd / Skelbrønd

Alt i en brønd, også alligevel ikke. Brøndens navn har betydning for hvor den er placeret på grunden.

En skelbrønd, er som navnet antyder placeret i skellet mellem ens egen grund og kommunens grund. Det vil også sige man som oftest selv har vedligeholdelsespligten på denne brønd. Vedligeholdelsen kan være spuling af brønden (Heraf navnet spulebrønd), TV-Inspektion af brønden og evt. isætning af rottespærre såfremt man har oplevet problemer med rottetilhold.

Bliv ringet op af din kloakmester

Pumpebrønd

En pumpebrønd etableres i forbindelse med et omfangsdræn, det skyldes at et omfangsdræn, ofte kommer så dybt ned i jorden at vandet er nødt til at blive pumpet op, for at løbe videre ud i kloaksystemet. Når pumpebrønden er etableret, vil den selv måle, hvor høj vandstanden er, og når vandstanden når en hvis højde, begynder den at pumpe vandet væk. Det er et lovkrav med en pumpebrønd, i forbindelse med omfangsdræn.

Ring til os

CVR

40 10 71 18

Skriv til os

Find os

Århusgade 88, 5. sal, 2100 København Ø