Bekæmpelse af mus

Der findes flere arter mus i Danmark. De fleste lever i naturen og er bare en del af fødekæden. I Danmark er der to arter (husmus og halsbåndmus), som flytter ind i vores boliger og giver os problemer i vores hjem. I vores udebygninger er der dog flere arter gnavere, som kan gøre livet lidt surt.

Husmusen er typisk den, der hyppigst forvolder størst skade. Den lille gnaver er omkring 8-9 cm og pelsen er grå med en lys mave og bryst. Halsbåndmusen er brun på oversiden og hvid på undersiden og er lidt større end husmusen. Husmusen får 7-8 kuld om året med helt op til 15 unger i hvert kuld. Husmusen søger vinterkvartering om efteråret, hvor den søger varme og føde.

Husmusen gnaver i stort alt – undtaget meget hårde materialer som glas og metal. Derfor kan ødelæggelserne være meget omfattende. Når musen går i vores fødevarer opstår der naturligvis en stor sundhedsrisiko. Desuden går det også udover fx møbler, bygningsdele og ikke mindst el-installationer, hvorved der kan opstå brandfare.

Har man mistanke om at man har fået mus i boligen, er det et sikkert tegn på mus, hvis der begynder at ligge små sorte ”piller” samt mystiske huller i poser og papæsker.

Bekæmpelse

Vi bekæmper mus med fælder og “anviser” hvor og hvordan man kan undgå flere indflyttere.